Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

  

    Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus


Selle nädala ülesandeks on välja tuua 1 positiivne kogemus netileheküljest ja selle kasutatavusest  ja 1 negatiivne.(Kasutades Jakob Nielseni kriteeriumeid)


Positiivne:

Positiivne näide netileheküljest on minu jaoks veebileht okidoki.ee

Õpitavus:Lehekülg on väga lihtsasti selgeks õpitav ja enamused funktsioonid saab selgeks kuskil 10-15 minutiga.
Tõhusus:Netileht on tõhus kuna selle peamiseks eesmärgiks on asjade müük ja ost ja neist mõlemat saab väga kiirelt ilma ringi otsimata teha.Midagi osta soovides kirjutad soovitud toote otsingu lahtrisse või vaatad kategooriate alt,kas sellist toodet müüakse.Millegi müümisel on esilehel lahter "lisa kuulutus"kuhu sa lisad pealkirja ja siis valid kategooria,mille alla see toode sobib.
Meeldejäävus:Lehekülg on hästi meeldejääv ja kergesti kasutatav ka peale seda,kui pole seda pikka aega kasutanud.
Vead:Vigade poolest tuleb pähe see,et vahest on mõni kategooria arusaamatu ja inimesed,kes proovivad oma toote müüki panna,võivad selle valesse kategooriasse postitada,mis teeb raskemaks teistel selle leidmise.
rahulolu:Ise olen leheküljega väga rahul kuna igakord,kui sellelt lehelt miskit otsin siis selle ka leian.


Negatiivne:

Negatiivse näitena toon craigslist.com

Õpitavus:Kuigi lehekülg on selgeks õpitav siis sellega läheb kaua aega ja võidakse kalduda teiste lehekülgede poole.
Tõhusus:Lehekülje kujunduse tõttu,mis on igal pool laiali seal,võib enda soovidele vastava kuulutuse leidmine seal üpris keeruliseks muutuda.
Meeldejäävus:Ilmselt keegi,kes seda lehekülge päevast päeva kasutab,saab sellega lihtsamini hakkama aga pikka aega sellest eemal olles,on sinna tagasi minnes keeruline selge tuletada,kus ja mis milleks on.
Vead:Suurim viga sellel leheküljel on selle disain.Enamus infot on proovitud kõik ühte lehekülge kokku toppida,mis teeb sellest suure segaduse.
rahulolu:Ei ole selle leheküljega eriti rahul just selle disaini pärast.


Kokkuvõtteks on mõlema lehe otstarve enam vähem sama aga just nende disaini erinevuste tõttu on üks lehekülg teisest peajagu üle.










Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teistmoodi IT

IT juhtimine ja riskihaldus

IT proff...?