IT proff...?

                                   IT proff...?


Selle nädala postituses räägin sellest,et milline omadus eristab minu arust professionaali ja kästitöölist IT maaimas.
Minu arust on IT-maailmas üks tähtsamaid omadusi initsatiiv.
Sõna "professioonal" on keeruline täielikult seletada aga IT maailmas on see keegi,kes on alati enda vabast tahtest ennast selles valdkonnas arendamas.
Professionaal on keegi kellel on initsatiivi, et enda IT valdkonnas olla kõigi kõige hilisemaga uuenduste ja uudistega kursis ja ka neid osata ka kellegile vähem kogenumale lahti seletada.
Professionaal on ka samas keegi,kellel on teadmisi ja kogemusi juba nii palju,et kui miskit ei toimi nii nagu ta peab siis on ta võimeline seda parandama või võimaluse korral sellele programmile uue lahenduse leidma.
Vanasti olid ka professionaalid nagu käsitöölised kuna siis oli neil kõik ette nähtud,mdia nad tegema pidid aga tänapäeval on selline nõue kadunud ja tõelistel proffidel on oma loomingut palju lihtsam jagda.
Käsitööline kui IT maailmas on keeg,kes ei ole väga motiveeritud uusi asju IT maailmas avastama ja tihti kaldub ainult ühe laadset tööd tegema kuna tal ei ole inistatiivi uusi asju õppida.
Käsitööline  onkeegi,kes ei ole IT-maailmast nii huvitatud nagu seda on professioonal sel alal kuna teda ei huvita uute lahenduste välja pakkumine või millegi uue õppimine.
Uusi asju õpib ta ainult,kui tema senised teadmised on tõesti väga jalale jalgu jäänud ja töökoha säilitamise nimel peab ta juurde õppima.
Kokkuvõtteks võin öelda enda arust,et proffi ja käsitöölist IT maailmas eraldab  kõige rohkem initsatiiv
ja motiveeritus selle valdkonna vastu.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teistmoodi IT

IT juhtimine ja riskihaldus