Eesti infoühiskonna arengukava

        Eesti infoõüshiskonna visioon(2012-2013)

                                 Mis läks täppi ja mis mitte?

                     

Lugedes Eesti infoühiskonna arengukava,mis pärineb 2012-2013 aastast,siis avaldan enda arvamust ühest visioonipunktist,mis realiseerus kõige enam ja ühest,mis realiseerus kõige vähem.


Minu jaoks tundub,et realiseerus kõige rohkem 2. peatüki 3.punkt,kus räägitakse Info-ja kommunikatsioonitehnoloogia(IKT)tõõhõivest.
Selles punktis ennustati,et 2020-ks on meil IKT valdkonnas umbes 50000 väljaõpetatud spetsialisti,mis pidas ka kõige rohkem paika kuna statistika järgi on meil hetkel 41000 inimest tööl IKT valdkondades.
Vaadates balti riike,siis Eesti on juhtival positsioonil oma IKT spetsialistidega.
Samuti on meil Eestis käimas pidev IKT-oskuste täiendamine kuna see aitab inimestel tööd hoida ja võimaluse korral ka uusi töökohti leida.
Lisaks on meil hakatud koolides rohkem IT´d implenteerima ja juba mõndades põhikoolides õpetatakse programmeerimise algteadmisi.



Minu jaoks kõige vähem realiseerimsit nägi 2.peatüki 2.punkt. kus räägitakse Eesti keele pidevast arenemisest digitaalses maailmas.
Kuigi Eesti keel on arenenud riigisiseselt palju ja on väga hästi end üleval hoidnud, ei leidu sel väljas pool Eesti digitaalset maailma just palju kasutust.
Eesti keelne IT-keel on tihti peale väga palju segadust tekitav ja isegi Eesti siseselt kaldudakse pigem Inglise keele poole kuna seadmete seadistamisel ja parandamisel on enamus juhised Inglise keeles.
Sama käib ka kõigi teiste e-teenuste kohta,kuna kuigi jah Eesti keelel on oma koht Eesti sisesestel veebilehtedel,siis välismaa lehtedega tekitab ebamäärane tõlge pigem raskust ja kaldutakse jällegi mõne muu riigi keele poole.














Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teistmoodi IT

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

IT juhtimine ja riskihaldus